Shop: € 0,00
 

Planisferen: wat kun je ermee?

Planisferen voor zakelijk gebruik

De planisfeer is nog altijd hét hulpmiddel om de sterrenhemel te leren kennen. Ons bedrijf is één van misschien tien bedrijven in de hele wereld die gespecialiseerd zijn in het ontwerpen en produceren van planisferen, ook gepersonaliseerde planisferen (maatwerk).
Sinds 1982 maak ik planisferen, en vanaf 1985 met mijn eigen bedrijf Rob Walrecht Productions. Inmiddels hebben wij voor klanten in heel Europa en Noord-Amerika maatwerk-planisferen ontworpen en geproduceerd.
 
In de loop der jaren zijn de ontwerpen erg veranderd, evenals de ontwerpwijze: van tekenpen en wrijfletter naar de pc. De planisfeer ontwikkelde van een eenvoudige blauwe sterrenkaart met zwarte tekst naar de fraaie fullcolour kaarten van nu, met verbeterde zichtbaarheid bij avond (met een rood lampje). Ook de ‘sterrenhemel’ zelf is verbeterd en aangevuld met extra interessante verrekijkerobjecten.

De 13e druk van de Planisfeer voor Nederland en België (2019) is nu ons paradepaardje. Op onze website worden die verbeteringen beschreven, onder Nieuws. Voor de werking van de Planisfeer, zie hier