Shop: € 0,00
 

Planisferen - Nederlands en Fries

De afbeeldingen van de planisferen hoeven niet die van de laatste uitvoering te zijn.

AANBIEDING!

In 2016 brachten wij de Superplanisfeer uit, met name voor publieksvoorlichting en scholen. Er zijn er maar 100 gemaakt.

Daar zijn er nu enkele van over!

Voor Nederlandse klanten: een deel van de kosten van de planisfeer zit in de hogere kosten van verzending dan ons systeem aankan. 
Voor Belgische klanten: neem eerst contact met ons op, voor de verzendkosten.


De Superplanisfeer

Een 70 cm grote planisfeer, uitgebracht in het kader van het 30-jarig bestaan van Rob Walrecht Productions (in 2015).
Het is een instrument voor sterrenwachten, sterrenkundeverenigingen, musea, scholen en gewone liefhebbers.

De beschrijving van de symbolen kun je als HiRes PDF downloaden door op het plaatje hieronder te klikken.

Er zijn er slechts 100 stuks gemaakt. Zie voor specificaties en meer afbeeldingen onder Nieuws.

Tips voor gebruik:
  • Het is goed om eerst de bovenschijf even los te halen en de achterkant ervan en de voorkant van de sterrenkaart met een antistatisch doekje schoon te maken.
  • Zorg ervoor dat er nooit zand of andere scherp stof tussen de schijven kan komen. Daardoor kan de planisfeer beschadigd raken.
  • Berg de planisfeer bij voorkeur liggend op om te voorkomen dat hij krom wordt.

Beschrijving van de symbolen:

Prijs: € 205,00
artikelcode: SPL-NL
Van deze eerste 'Rob Walrecht Planisfeer' zijn er nog slechts enkele over. Ik wil ze aanbieden aan de enthousiaste gebruikers die hun collectie nog completer willen maken! Voor meer informatie, zie dit nieuwsitem en 'Over Rob Walrecht'.


Op is ook écht op!

Prijs: € 30,00
artikelcode: PLN-NL-1Nederlandse standaard planisfeer voor 52° NB (2017), zeer nauwkeurig voor elk gebied tussen 47° en 57° NB en speciaal ontworpen voor Nederland en België. Het is de enige planisfeer die is ontworpen voor een specifieke lengte: 5° OL en daardoor in de Benelux nooit hoeft te worden aangepast aan de waarneemplek.
Prijs: € 11,95
artikelcode: 978-90-80149-61-8Nederlandse planisfeer voor 40° NB , zeer nauwkeurig voor elk gebied tussen 35° en 45° NB. De naam "vakantieplanisfeer voor Zuid-Europa" benadrukt dat men tijdens de vakantie juist vaak schitterende kansen heeft om een fraaie sterrenhemel te bewonderen.
Het is een ronde planisfeer, 25 cm in diameter, met een gebruiksaanwijzing en enkele interessante tips op de achterzijde.
Prijs: € 11,95
artikelcode: 978-90-80149-62-5Nederlandse planisfeer voor 50° NB, zeer nauwkeurig voor elk gebied tussen 45° en 55° NB. De naam "vakantieplanisfeer voor Midden-Europa" benadrukt dat men tijdens de vakantie juist vaak schitterende kansen heeft om een fraaie sterrenhemel te bewonderen.
Het is een ronde planisfeer, 25 cm in diameter, met een gebruiksaanwijzing en enkele interessante tips op de achterzijde.
Prijs: € 11,95
artikelcode: 978-90-80149-69-4Nederlandse planisfeer voor 60° NB , zeer nauwkeurig voor elk gebied tussen 55° en 65° NB. De naam "vakantieplanisfeer voor Noord-Europa" benadrukt dat men tijdens de vakantie juist vaak schitterende kansen heeft om een fraaie sterrenhemel te bewonderen.
Het is een ronde planisfeer, 25 cm in diameter, met een gebruiksaanwijzing en enkele interessante tips op de achterzijde.
Prijs: € 11,95
artikelcode: 978-90-80149-68-7Fryske planisfear, foar Nederlân en België (52° NB) 
Lit de stjerrehimel op alle mominten fan it jier sjen!
De planisfear is de manier by útstek om de stjerren en stjerrebylden kennen te learen. Dizze Fryske planisfear is ûntwurpen foar 52° NB, mar hy is ek hiel goed te brûken tusken 48° en 58°.
Prijs: € 11,95
artikelcode: 978-90-77052-32-7Planisfeer voor Nederland en België - voor WAARNEMERS!
Onze normale planisferen zijn vooral ontworpen voor mensen die beginnen met sterrenkunde. Een donkere achtergrond met lichte sterren en objecten is dan veel logischer en duidelijker. Voor mensen die beginnen met het bewonderen van de sterrenhemel raden wij daarom de Planisfeer voor Nederland en België aan (PLN-NL).

Doorgewinterde amateurs en professionele astronomen hebben die problemen natuurlijk niet.

Deze planisfeer is qua ontwerp bijna gelijk aan de PLN-NL, maar rond en in 'omgekeerde kleuren', ofwel met blauwe sterren en objecten op een witte achtergrond. We hebben in het verleden veel vragen gekregen om zo'n planisfeer uit te brengen, omdat het voor waarnemers duidelijker is. Deze planisfeer bevat dus ook geen beknopte inleiding in de sterrenkunde, zoals de PLN-NL, maar wel meer informatie over mogelijkheden waar waarnemers iets mee kunnen.

Nieuw zijn de radianten van de belangrijkste meteorenzwermen.

Speciale sets
We bieden een aantal speciale sets van onze planisferen en andere producten, die goedkoper zijn dan de losse onderdelen.
Deze sets vindt u hier.
 

Prijs: € 11,95
artikelcode: 978-90-77052-24-2