Shop: € 0,00
 

Welkom bij Rob Walrecht Productions


Rob Walrecht leert je het heelal begrijpen!

Wil je de sterren en sterrenbeelden leren herkennen? Wil je begrijpen hoe het heelal in elkaar zit? Wil je inzicht krijgen in de enorme afstanden binnen het zonnestelsel én daarbuiten, en de leegte van het heelal? Dan ben je hier aan het juiste adres.


De planisfeer is hét hulpmiddel om de sterrenhemel te leren kennen. Ook geschikt als relatiegeschenk en zelfs leverbaar in een gepersonaliseerd ontwerp, voor bedrijven en organisaties. Lees verder bij 'Zakelijk'.

Maar we leveren meer artikelen, zoals de boeken uit de serie Genieten van de sterrenkunde, bedoeld voor iedereen, jong en oud, die meer wil weten over het heelal waarin wij leven. Verder posters en een unieke serie leerzame instrumenten en modellen (meest als bouwplaten).

 

De eclipsbril: om veilig naar de zon te kijken tijdens
de gedeeltelijke zonsverduistering op 25 oktober!

Bij ons te koop: zie speciale aanbiedingen hieronder

 

Zonsverduistering op 25 oktober!


Op dinsdag 25 oktober is er een gedeeltelijke zonsverduistering te zien, een die een kopie lijkt van die van 10 juni vorig jaar!
 
Ook deze eclips is rond het middaguur te zien en de verduistering (de 'hap' uit de zon) is vergelijkbaar van grootte.

De verduistering begint om 11:08 u (dan is dus het eerste 'hapje' uit de zon) en het duurt tot en 13:03 u tot de zon er weer gewoon rond uitziet. Het maximum van de verduistering is om 12:05 u, als 22% van het zonsoppervlak bedekt is door de maan. 
De maan zelf zien we natuurlijk niet, want we kijken tegen de nachtkant van de maan aan.

De enige veilige manier om met het blote oog naar de zon te kijken is met een speciale eclipsbril.

Hier vindt u de veiligheidsinformatie over onze eclipsbrillen.

Onze brochure Veilig zonnekijken geeft meer informatie over de do's and don'ts van het bestuderen van de zon.
 

Speciale aanbiedingen:

voor enkele eclipsbrillen: klik hier.

voor set van 5 eclipsbrillen: klik hier.

voor set van brochure 'Veilig de zon waarnemen': klik hier.

 

Nieuw boek: Kleine werelden van het zonnestelsel

Het is nu leverbaar!  

Het boek bevat 48 pagina's over de planetoïden Ceres, Vesta, Ryugu en Bennu, de 'Rosetta' komeet, de grote dwergplaneet Pluto en zijn maan Charon en de kleine ijsdwerg Arrokoth. Het is in de van mij bekende stijl geschreven en gemaakt, met veel foto's en... tamelijk veel informatie! Het gaat € 19,95 kosten, het ISBN is 9789077052679. 

Zie Nieuws voor meer informatie.
Meteen Bestellen


 

Volgend boekje: Voyagers!

Later dit jaar moet het boekje Voyagers uitkomen, over de twee ruimteverkenners die Jupiter en Saturnus bezochten, waarna Voyager 2 ook Uranus en Neptunus aandeed. Inmiddels zijn zij uit ons zonnestelsel.
Ik schrijf het boek samen met mijn broer Hans, die het technische deel voor zijn rekening neemt (zoals de werking van de camera's en hoe de beelden ons bereiken).
Prijs nog onbekend, het ISBN is 9789077052693.
  

Beginnerscursus sterrenkunde, 'Leer het heelal begrijpen', vanaf 14 september 2022

Deze cursus is inmiddels aan de gang. Geef je op voor de cursus in het najaar van 2023!

Het is een zeer complete beginnerscursus sterrenkunde - zie HIER voor meer informatie.

Voor aanmelden: info@walrecht.nl.
 

Of geef de cursus cadeau aan een familielid of vriend/vriendin die gek is van het heelal.
Zie deze link voor de cadeaubon.

In het najaar van 2023 staat weer de basiscursus 'Leer het heelal begrijpen' gepland. 


 

Nieuwe producten en bijzondere aanbieding 

NIEUW: de brochure Veilig de zon waarnemen

Deze brochure geeft informatie over het zelf bekijken van de zon of zonsverduistering, met een eclipsbril of met speciale filters en andere veilige methoden. Bestellen.

Ook verkrijgbaar als Set Veilig zonnekijken, met vijf eclipsbrillenbestellen.
 

NIEUW: de Engelse Planisphere for 65º north!

Deze nieuwste Engelse planisfeer is bedoeld voor de zone over de hele aarde tussen 70º en 60ºNB, dus bijvoorbeeld voor IJsland, Groenland en Noord-Scandinavië. Bestellen.
 

Het boek 'De Wonderbaarlijke eenheid van het heelal', van prof.dr. Ed van den Heuvel, van € 39,99 nu voor € 20,00!

Sinds 1965 weten we dat het heelal ongeveer 14 miljard jaar geleden is ontstaan vanuit een onvoorstelbaar dichte en hete toestand: de oerknal. De wonderbaarlijke eenheid van het heelal beschrijft hoe dit beeld van de geschiedenis van het heelal sindsdien werd bevestigd door talloze waarnemingen vanaf de aarde en met ruimtetelescopen. Het blijkt dat het universum dankzij de oerknal een wonderbaarlijke eenheid vormt, met overal dezelfde natuurwetten, die maken dat we het kunnen bestuderen en zijn geschiedenis kunnen ontrafelen. Het boek benadrukt de nauwe verbondenheid tussen het heelal en de ontwikkeling van het leven op aarde. Bestellen.


 

Onze folder

Klik op het plaatje hieronder om de folder met  al onze producten te downloaden.
 
 

 

Nieuwe bouwplaat: het zelfbouw kwadrant!

Het kwadrant is een oud instrument om de hoogte van sterren en andere hemelobjecten te meten. Je meet dat als hoek. Je kunt er ook de hoogte van een toren of boom mee meten, en leert je zo veel over hoeken en hoogten, én over meten!
Ons nieuwe zelfbouw kwadrant is speciaal ontworpen voor kinderen en heel nuttig als lesmateriaal op scholen.

Bestellen kan op deze pagina.

'Instructiefilm' planisferen

klik op Planisfeer demo.
 

Word vriend van Rob Walrecht op Facebook

Je steunt ons werk en onze activiteiten door ons te volgen en 'liken', en je vrienden op onze Facebookpagina te wijzen. Klik op


Lezingen en cursussen van Rob Walrecht

Wij bieden een groot aantal standaard lezingen en cursussen voor divers publiek, voor bedrijven, sterrenwachten, verenigingen e.d, terwijl maatwerk lezingen of cursussen ook mogelijk zijn.
Zie deze pagina en onze uitgebreide FOLDER over de lezingen en cursussen van Rob Walrecht.


Cursus sterrenkunde voor docenten

Op uitnodiging en op locatie
De cursus 'Leer het heelal begrijpen!', voor docenten PO en VO, geeft docenten een complete 'basistraining' sterrenkunde, waarmee zij de rest van hun carrière vooruit kunnen. Zie deze pagina. Wij kunnen deze grote cursus op locatie geven. Neem daarvoor contact met ons op.

Hoewel de cursus voor docenten is ontwikkeld geven wij hem nu met regelmaat aan gemengde groepen, van gewone liefhebbers, mensen die rondleidingen geven op sterrenwachten en in musea en dergelijke, en dus ook docenten.


Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Pricavy verklaring Rob Walrecht Productions

Sinds 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing, voor een betere bescherming van privacyrechten. Wij gebruiken slechts de gegevens die nodig zijn om uw bestellingen te kunnen verwerken en sturen, en/of u Rob Nieuwsbrief te kunnen sturen indien u zich daarop heeft geabonneerd. Wij geven uw gegevens niet door aan derden!
 
 
   
 


 

NIEUW: de brochure Veilig de zon waarnemen

Deze brochure geeft informatie over het zelf bekijken van de zon of zonsverduistering, met een eclipsbril of met speciale filters en andere veilige methoden. Bestellen.

Ook verkrijgbaar als Set Veilig zonnekijken, met vijf eclipsbrillenbestellen.
 

NIEUW: de Engelse Planisphere for 65º north!

Deze nieuwste Engelse planisfeer is bedoeld voor de zone over de hele aarde tussen 70º en 60ºNB, dus bijvoorbeeld voor IJsland, Groenland en Noord-Scandinavië. Bestellen.