Shop: € 0,00
 

Cursus 'Leer het heelal begrijpen!' voor docenten!

NIEUW:
Cursus voor docenten
‘Leer het heelal te begrijpen!’
 
voor sterrenkunde in de klas

Volgende cursus (voor particulieren én docenten):
zie deze link


 
Met deze unieke cursus wil Rob Walrecht docenten van het basis- en voortgezet onderwijs een stevige sterrenkunde basis geven.

Het doel van deze unieke cursus is om je de nodige kennis van de basisbegrippen in de sterrenkunde mee te geven, maar vooral ook het (ruimtelijke!) inzicht en het begrip van het heelal en de processen die daarin een rol spelen. Dat begrip neem je je hele leven mee, kennis kun je altijd opzoeken – bijvoorbeeld in de drie cursusboeken! Dit maakt het mogelijk om op een plezierige en zelfverzekerde manier lessen te geven en projecten te begeleiden over het heelal. Je krijgt in feite een soort korte sterrenkundetraining!

Verder toont Rob je ‘trucs en tools’ en reikt hij de hulpmiddelen aan waarmee je lastige sterrenkundige onderwerpen goed kunt uitleggen. De cursus die wij zelf organiseren is wel een gemengde cursus, met docenten en particulieren, dus is het misschien handig notities te maken van 'trucs en tools' die je handig vindt. 

Deze cursus is inhoudelijk niet anders dan de cursus voor alleen docenten. De sterrenkunde blijft immers gelijk! Het didactische deel ontbreekt hier echter, of beter gezegd: dit wordt niet zo nadrukkelijk genoemd. 

Voor de cursus gebruikt Rob voornamelijk zelfontwikkeld materiaal, zoals het complete lespakket, een unieke collectie schaalmodellen en andere instrumenten, en verder de schat aan eigen illustraties die de basis vormen van duidelijke en plezierige PowerPoint presentaties.


Zie hieronder voor meer informatie.

Volgende cursus

Voor de volgende cursus, zie deze pagina.

De cursus is onze mest uitgebreide versie en wordt gegeven op twaalf woensdagavonden, in Amersfoort. Twee lessen worden gegeven door hoogleraren astronomie.

De cursus is ook erg geschikt als opfriscursus voor hen die zich wel thuis voelen in de sterrenkunde maar de laatste ontwikkelingen even willen updaten, en voor inspiratie: ideeën om de lessen leuker en duidelijker te maken.

Vragen en antwoorden (klik op de vraag)

Waarom
en natuurlijk
Voor wie.

Van de pilots, in 2012-2014, hebben we een fraaie FILM laten maken. Zie ook de Verslagen van de pilots.

De cursus wordt warm gesteund door belangrijke astronomen (zie ook onderaan).

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen:
 
Rob Walrecht Productions
Tel. 033 – 4755 543
info@walrecht.nl

Via onze Nieuwsbrief wordt u ook op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.
 
Aanbeveling Professor van den Heuvel

Professor Ed van de Heuvel
De professionele astronomen willen al jaren dat er meer aandacht wordt besteed aan sterrenkunde op  scholen. De vermaarde sterrenkundige Ed van den Heuvel zegt:
“Ik beveel de cursus van Rob Walrecht voor docenten van harte aan. Walrecht is een uitstekende docent. Hij heeft sinds 1978 zijn sporen verdiend in het verspreiden van kennis over sterren, planeten en het heelal onder een groot publiek en met name ook voor leerlingen uit het basison­derwijs. Zijn drie boeken, zijn planisferen en andere uitgaven, en zijn unieke schaalmodellen van Zon, sterren en planeten zijn zeer geschikt als cursusmateriaal.”
 
Prof. Dr. Ed P.J. van den Heuvel
Hoogleraar Sterrenkunde en Astrofysica
Universiteit van Amsterdam