Shop: € 0,00
 

Koop de eerste Planisfeer die Rob Walrecht uitgaf!


Gemaakt in 1984, uitgegeven in 1985

Ik vond nog enkele exemplaren van de eerste planisfeer die ik zelf maakte én uitgaf. Van deze eerste 'Rob Walrecht Planisfeer'.

Ik wil ze aanbieden aan de enthousiaste gebruikers die hun collectie nog completer willen maken! Je kunt ze hier bestellen.

Voor meer informatie, zie 'Over Rob Walrecht'.


De foto's
Links zie je een foto van de voorzijde, met de sterrenkaart en de bovenschijf.
De rechter foto toont de achterzijde, met het logo van mijn andere op 15 juni opgerichte bedrijf, Apollo Reizend Planetarium.
De foto's zijn niet zo best, ook omdat het materiaal erg glanst. Daarvoor moest ik de camera iets schuin houden. Later betere foto's.


De historie

In 1982 maakte ik mijn eerste planisfeer, voor het toenmalige Zeiss Planetarium Amsterdam. In 1984 maakte ik een tweede, verbeterd ontwerp, gebaseerd op de ervaringen met de eerste. De uitvoering was hetzelfde als die uit 1982, gemaakt met een sterrenkaart/achterzijde gedrukt in offeset en daarna geplastificeerd ('ge-alrodeerd', door de firma Alro in Den Haag; die bestaat al lang niet meer). De bovenschijf was al van doorzichtig PVC, dat is nooit anders geweest. De planisfeer werd in 1985 uitgebracht in een oplage van 1000 stuks, met mijn op 15 juni van dat jaar opgerichte bedrijf Rob Walrecht Productions.
Product
Aantal
Prijs
Nog geen producten! Klik om te bestellen ...
Subtotaal
€ 0,00