Shop: € 0,00
 

Posters

Set 1 - Sterrenkunde
Twee posters, formaat 50 x 70 cm, bestaande uit:

A. Alles beweegt! De bewegingen van Zon en Maan
Een overzicht van de belangrijkste bewegingen aan de hemel, waardoor wij de 'dag', het 'jaar', de seizoenen, maanfasen, zons- en maansverduisteringen e.d hebben.

B. De sterren
Alles over sterren: hun afmetingen, hun kleuren, hun temperatuur, hun helderheid.

Prijs: € 7,50
artikelcode: 978-90-77052-27-3Set 3 - Het heelal
Twee posters, formaat 43,4 x 96 cm, bestaande uit:

A. Overzicht van het heelal
Een overzicht van het heelal in negen stappen, van het binnenste zonnstelsel, via het buitenste zonnestelsel, nabije sterren, het gebied van 250 lichtjaar rond de zon, de Orion Arm (5000 lj), de Melkweg (50.000 lj), de Lokale Groep (4 miljoen lj), de Lokale Supercluster (100 miljoen lj) tot een gebied met een straal van 1 miljard lj om ons heen.

B. Straling uit het heelal
Een groot elektromagnetisch spectrum, met het zichtbaar licht spectrum uitvergroot. Verder het sterrenstelsel M81 opgenomen in verschillende golflengtegebieden, de absorptie van straling door onze atmosfeer en meer.

Prijs: € 7,50
artikelcode: 978-90-77052-29-7Set 2 - Het zonnestelsel
Twee posters, formaat 50 x 70 cm, bestaande uit:

A. Overzicht van het zonnestelsel
In vijf stappen bekijken we het gehele zonnestelsel: het binnenste zonnestelsel (tot en met de Planetoïdengordel), het buitenste zonnestelsel (gebied van de reuzenplaneten), de Kuipergordel, de Binnenste Oortwolk en de Buitenste Oortwolk. Alle belangrijke objecten worden vermeld, met hun banen.

B. De leden van het zonnestelsel
Vergelijkingen van de afmetingen van de leden van het zonnestelsel: de aardachtige planeten, de gas- en ijsreuzen, dwergplaneten,  satellieten en een totaaloverzicht. Ook een overzicht van de zon en de acht planeten, met de afstanden op schaal.

LET OP : Posters kunnen niet gecombineerd worden verzonden met andere producten (tenzij bij grote orders), omdat wij ze niet gevouwen maar in een koker versturen.
De portokosten voor posters zijn € 9,50, ongeacht het aantal postersets dat u bestelt.
De portokosten Internationaal (ook voor België) zijn € 15,50. Voor verzendingen buiten de Benelux op aanvraag.

Prijs: € 7,50
artikelcode: 978-90-77052-28-0Zes sterrenkundeposters in één set!

De complete serie van de zes fraaie, nieuwe sterrenkundeposters, bestaande uit de drie sets van twee posters.
Voor de portokosten geldt een speciale regeling (zie beneden).

Set 1 - Het heelal - code POS-HEEL
Bestaande uit de posters Overzicht van het heelal en Straling uit het heelal

Set 2 - Het zonnestelsel - code POS-ZS
Bestaande uit Overzicht van het zonnestelsel en De leden van het zonnestelsel

Set 3 - Sterrenkunde - code POS-ASTR
Bestaande uit Alles beweegt! De bewegingen van Zon en Maan en De sterren

Prijs: € 17,50
artikelcode: 978-90-77052-30-3Posterset Sterrenkunde op school
Op verzoek van veel docenten uit het basisonderwijs hebben wij een set posters uitgebracht voor scholen. Het betreft een vereenvoudigde versie (maar met extra's!) van de poster 'Alles beweegt! De bewegingen van Zon en Maan' uit de set POS-ASTR (set 1); en een poster over het zonnestelsel die de belangrijkste dingen uit POS-ZS (Set 2) combineert. De posters blijken ook erg populair bij het voortgezet onderwijs!
Speciaal voor het onderwijs hebben wij twee begeleidingen gemaakt, beide bestaande uit vier pagina's met achtergrondinformatie en illustraties. Deze zijn als PDF gratis te downloaden (zie onder de beschrijving van de posters). Het grote voordeel van deze manier van werken is dat de posters veel eenvoudiger kon worden gehouden, en dat deze bestanden eenvoudig zijn aan te passen als dat nodig is.

De set bestaat uit twee posters, formaat 50 x 70 cm:

SCH-1. De hemel beweegt!
Over de belangrijkste bewegingen aan de hemel: de dagelijkse beweging (dag en nacht), de jaarlijkse beweging (jaar en seizoenen), de beweging van de maan (de maand; nieuwe maan, eerste kwartier, volle maan en laatste kwartier), de hemel overdag en 's nachts en over hoeken!

SCH-2. Het zonnestelsel: onze 'buurt'
Een 'familieportret' van de belangrijkste leden van het zonnestelsel, een overzicht van het zonnestelsel tot voorbij Neptunus en een schaalmodel van het zonnestelsel tot en met Neptunus.

Begeleidingen (gratis te downloaden):

Als u onduidelijkheden tegenkomt in de begeleidingen, of meer informatie nodig heeft, laat dat dan weten via info@walrecht.nl.

Prijs: € 9,95
artikelcode: 978-90-77052-37-2Dit is een serie van ruim 80 kleurenplaten op A3 formaat, die je kunt kopen als PDF's en zelf kunt laten printen en lamineren. Ze zijn ontwikkeld als aanvulling op de serie sterrenkunde posters die wij hebben uitgegeven (de grote serie van zes en de set van twee posters voor het onderwijs).

In de serie zijn platen voor alle mogelijke sterrenkundige onderwerpen zodat er heel gemakkelijk een expositie van diverse formaten mee kan worden samengesteld. Dat kan als expositie die langer staat, of als mini-expo bij een speciaal evenement (zoals ter verklaring van een sterrenkundige gebeurtenis of ondersteuning van een spreker).

Als er fouten zijn geslopen in de platen, of als er wensen voor nieuwe platen kun je dat doorgeven via info@walrecht.nl.

Kosten
De platen kosten per stuk € 10,00 exclusief BTW voor niet-commerciële organisaties, € 20,00 excl. BTW voor bedrijven (met extra kosten als extra artwork gewenst is), bij aanschaf van de complete serie. De totale prijs is dan met het huidige aantal € 810,00 (excl. BTW, zie ook dit bestand), voor niet-commerciële organisaties.
De PDF's mogen vaker worden geprint, om beschadigde of verdwenen exemplaren te vervangen, of als in een expositie meer dan één exemplaar nodig is. Ze mogen niet aan anderen/andere organisaties worden doorgegeven of -verkocht. Enkele platen zijn gratis omdat het gaat om materiaal waarvan wij de rechten niet hebben.

Overzicht beschikbare kleurenplaten
 1. Sterrenstelsels A
 2. Sterrenstelsels B
 3. De Melkweg
 4. Nevels
 5. Sterren en Zon
 6. Zonnestelsel algemeen A (atmosferen, schaalmodellen)
 7. Zonnestelsel algemeen B (vulkanisme, afstanden)
 8. Zonnestelsel algemeen C (ontstaan zonnestelsel, kraters 1)
 9. Zonnestelsel algemeen D (kraters 2)
 10. Zonnestelsel objecten A
 11. Zonnestelsel objecten B
 12. Overzicht platen (Excel bestand)
 13. Voorlopig zijn de platen over Pluto en Ceres gratis, omdat deze nog niet helemaal klaar (kunnen) zijn.


Wij gebruiken zelf een 'expo-wand' met staalplaatjes,
terwijl de kleurenplaten zijn voorzien van magneetfolie.
Prijs: € 0,00
artikelcode: kleur-plt-expoPosterset Melkweg en andere sterrenstelsels
Twee posters waaraan al in 2018 werd begonnen, maar die nu eindelijk uit zijn.
De posters bestaan weer uit illustraties uit onze boeken én uit de cursus.

De set bestaat uit twee posters, formaat 50 x 70 cm (zie illustraties):

MW - De Melkweg 
Met een overzichtsfoto van de Melkweg en illustraties over de structuur en spiraalarmen, het ontstaan van die spiraalarmen, en wat de rode nevels erin zijn.

GAL - Sterrenstelsels
Met de Hubble-stemvork (de indeling van sterrenstelsels) en voorbeelden van elk type. Daarnaast over de bijzondere Sombreronevel (M104). 

Prijs: € 30,00
artikelcode: 978-90-77052-72-3Poster Periodiek Systeem, Standaardmodel en meer
Dit is een geheel nieuwe poster, gebaseerd op de illustraties uit ons boek Higgs gevonden.

De poster 50 x 70 cm (zie illustratie).

Naast een groot Periodiek Systeem der Elementen toont de poster het Standaardmodel van elementaire deeltjes, de opbouw van protonen en neutronen en een overzicht van de meest voorkomende elementen in het Melkwegstelsel, naar hun percentage van de totale massa.
Dat laatste is erg interessant omdat het verklaart waarom bepaalde eenvoudige moleculen, als water, methaan, koolmonoxide en ammoniak zo veel voorkomen: de samenstellende elementen behoren tot de meest voorkomende in het heelal! 

 

Prijs: € 15,00
artikelcode: 978-90-77052-73-0