Shop: € 0,00
 

Lesmaterialen

Wij hebben in de loop van dertig jaar diverse producten ontwikkeld, gemaakt en uitgegeven die allemaal geschikt zijn als lesmateriaal, voor in de klas of voor de mediatheek:

 • De planisfeer
  Dit is hét hulpmiddel om de sterrenhemel te leren kennen. Leerlingen/studenten kunnen zelf bepalingen doen met de planisfeer, zoals met de hemelcoördinaten declinatie en rechte klimming, de momenten van zonsopkomst en –ondergang en het aanpassen van de kaart aan de plaatselijke tijd. De PLN-NL is hiervoor het meest geschikt.
 • De Superplanisfeer: een 70 cm grote uitvoering volgens hetzelfde ontwerp als de hierboven genoemde PLN-NL, geschikt voor voorlichting over de sterrenhemel aan hele klassen (ook doordat deze bijzondere versie doorzichtig is, zodat hij voor een lichtbak kan worden geplaatst). Bestellen kan hier.
 • Drie boeken Genieten van de sterrenkunde
  Deze boeken bevatten alle belangrijkste kennis die wij nu hebben over het heelal, en zeer veel illustraties en foto’s. Ze zijn de perfecte sterrenkundevraagbaak!
 • De Astroset Maan en Planeten
  Twee unieke zelfbouw instrumenten: het Tafelplanetarium en het Aarde-Maan model, om de bewegingen van Zon, Maan en planeten mee inzichtelijk te maken.
 • Een draaibare sterrenkaart
  Een zelf te bouwen eenvoudiger versie van de planisfeer
 • Een zelfbouw zonnewijzer
  Met een zonnewijzer meten wij de tijd, en leer je de tijd die wij gebruiken (en alle bijzondere aspecten daarvan) ook beter begrijpen!
 • Enkele nieuwe bouwplaten zijn in ontwikkeling! Houd daarvoor deze website in de gaten.
 • Het Zonnestelselmodel
  Dit is een beknopte encyclopedie én schaalmodel van het zonnestelsel op schaal 1:100 miljard in één. Het bestaat uit twee sets van elk zestien kaartjes voor de zon, de planeten en veel andere objecten. Op de kaartjes staan ook de afstanden tot de zon en de diameters op schaal. Helemaal opgesteld geeft het een goed beeld van de enorme afstanden binnen (en buiten!) het zonnestelsel en de leegte van het heelal.
 • Sterrenkundeposters:
              - Een grote set van zes unieke Nederlandstalige sterrenkundeposters, over de belangrijkste onderwerpen
                 (illustraties uit de boeken van de serie Genieten van de sterrenkunde);
              - Een speciale set sterrenkundeposters voor de basisschool (maar ook populair in het VO).
 
Het cursuspakket bestaat uit de planisfeer en de drie boeken van de serie Genieten van de sterrenkunde, maar kan ook uitgebreider zijn.

Onze website geeft u meer informatie over onze producten.

Bestellen
U kunt alle producten van tevoren laten komen, of door ons laten meenemen. In dat laatste geval spaart u de verzendkosten uit. Het kan echter zijn dat u bijvoorbeeld de bouwplaten voor ons bezoek wilt gaan bouwen, zodat ze tijdens de gastles kunnen worden verklaard. Het bouwen kan ook worden ingepast in een les en uiteraard kunt u het bouwen en de uitleg zelf voor uw rekening nemen.

Aan andere bouwplaten, én speciaal lesmateriaal dat u meteen in de klas kunt gebruiken, wordt momenteel gewerkt.

Voor meer informatie, prijzen en bestellingen:
Rob Walrecht Productions
tel. 033-4755 543
info@walrecht.nl