Shop: € 0,00
 

Lezingen en andere cursussen

 

Cursus 'Evolutie is overal', voorjaar 2024


Nieuwe cursus in de maak, voor gevorderde amateurs en docenten natuurkunde en biologie! 

Ik ben nu bezig een 10-delige cursus op te zetten, met als titel 'Evolutie is overal'. Er is nog een weg te gaan (het is nu 24 januari), ik heb voor één onderwerp nog geen spreker. 
Als het lukt wordt dit de meest spectaculaire cursus die ik ooit heb georganiseerd! Niet alleen zal het gaan over de evolutie van het heelal, sterren en sterrenstelsels, maar ook die over de evolutie van de sterrenkunde aan de hand van de sprongen voorwaarts door technische en intellectuele ontwikkelingen en die van ons wereldbeeld en het zonnestelsel. Een Big History cursus dus, met als thema evolutie.

De lessen zullen worden gegeven in Amersfoort, in maart, april en mei (1 en 29 mei uitgezonderd), op de woensdagavonden, behalve in de week van 20 maart, wanneer de les op dinsdag 19 maart is.

Dus 6, 13, 19 en 27 maart, 3, 10, 17 en 24 april, en 8, 15 en 22 mei.

Zie voor meer informatie deze nieuwspagina.

Houdt deze pagina, mijn Facebook-pagina en Robs Nieuwsbrief dus in de gaten!

Nu nog niet opgeven, ik moet het eerst helemaal rond krijgen!


Vervolgcursus 'Verdiep je verder in het heelal', 2025

Deze cursus staat gepland voor maart, april en mei 2025, op dezelfde locatie als mijn basiscursus.

Voor meer informatie, zie deze pagina


Voor sterrenwachten, verenigingen, volksuniversiteiten, scholen en docenten, en bedrijven

Rob Walrecht biedt een groot aantal standaard lezingen en cursussen, terwijl maatwerk lezingen of cursussen ook mogelijk zijn. Bedrijven, sterrenwachten, verenigingen, scholen e.d. kunnen contact met ons opnemen.
Zie ook onze uitgebreide FOLDER over de lezingen en cursussen van Rob Walrecht. LET OP: deze folder loopt wat achter (2021). Dat komt doordat veel lezingen voor een groot deel een les zijn uit mijn basiscursus, en die lessen update ik met enige regelmaat. Verder is de opzet van de cursus, zoals die ontstond in 2017, drastisch gewijzigd, en zijn sommige lessen nu niet meer geschikt als afzonderlijke les. Neem dus contact met ons op over de mogelijkheden.

Voor informatie en prijzen:
Rob Walrecht Productions
tel. 033-4755 543
info@walrecht.nl

Cursusmateriaal
De lezingen en lessen lopen synchroon met de boeken van Rob Walrecht en hebben dezelfde stijl en opbouw. U kunt boeken, planisferen en/of andere producten bestellen of deze kunnen ter plekke aan uw bezoekers, leden of medewerkers worden verkocht.

Geplande cursussen

Vervolgcursus 'Verdiep je verder in het heelal', in het voorjaar van 2025.
Zie ook de Vervolgcursus 'Verdiep je verder in het heelal', bovenaan deze pagina.

Leer het heelal begrijpen
Ons paradepaardje, de 12-delige cursus 'Leer het heelal begrijpen!', is bedoeld voor gewone liefhebbers, docenten PO en VO, PABO-studenten en mensen die bijvoorbeeld rondleidingen (willen) geven op sterrenwchten, in musea e.d. Zie deze pagina voor meer informatie.
Zie ook de Vervolgcursus 'Verdiep je verder in het heelal', in het voorjaar van 2022, bovenaan deze pagina.

Cursus voor docenten

Alleen op uitnodiging
De cursus 'Leer het heelal begrijpen!' is ook beschikbaar voor alleen docenten PO en VO, als een soort 'basistraining' sterrenkunde, waarmee zij de rest van hun carrière vooruit kunnen.Deze grote cursus kan op locatie worden gegeven. Neem daarvoor contact met ons op.

Aanraders

In het volle daglicht
Erg leuk voor liefhebbers van de sterrenhemel is de cursus 'Doe meer met je planisfeer', waarin je alles leert over de achtergrond, het principe, de werking en alle mogelijkheden van de planisfeer. Het is een cursus van twee of drie avonden, waarbij wordt aangenomen dat er een beetje voorkennis over de sterrenhemel is bij het publiek. Is die kennis er niet dan hebben wij de cursus 'Genieten van de sterrenhemel'. Ook kan de cursus worden afgerond met de les Sterren, om ook beter te weten wat al 'die lichtpuntjes' aan de hemel zijn.

Om een voorbeeld van een zeer populaire lezing te geven: De Lezing van Alles geeft een introductie en overzicht van materie (atomen, moleculen; protonen, neutronen en elektronen; chemie, ionen, isotopen en radioactiviteit) en elektromagnetische straling (ook alle
golflengtegebieden daarin). De lezing sluit af met hoe de zon energie maakt uit materie en hoe die energie ons als licht en warmte bereikt.

Algemeen

Rob Walrecht geeft al sinds 1978 lezingen, cursussen en andere presentaties voor allerlei publiek, op (volks-) sterrenwachten, sterrenkundeclubs, volksuniversiteiten, astrologische verenigingen, reisorganisaties en cruise bedrijven, en bijzondere beroeps- of hobbygroepen zoals radioamateurs, piloten, de beroeps- en pleziervaart, bedrijven en organisaties als de Lions en Rotary Clubs. Zelfs opleidingen van personeel van gespecialiseerde winkels (of winkelketens) zijn mogelijk!
Geplande cursussen

Zie ook de Vervolgcursus 'Verdiep je verder in het heelal', in het voorjaar van 2022, bovenaan deze pagina.

Leer het heelal begrijpen

Ons paradepaardje, de 12-delige cursus 'Leer het heelal begrijpen!', is bedoeld voor gewone liefhebbers, docenten PO en VO, PABO-studenten en mensen die bijvoorbeeld rondleidingen (willen) geven op sterrenwchten, in musea e.d. Zie deze pagina voor meer informatie.