Shop: € 0,00
 

Over de posters

Zes posters over sterrenkunde
Al onze posters bestaan uit illustraties uit onze drie boeken. U kunt ze via de website bestellen, waar u ook plaatjes vindt van de sets.

We hebben nu de Complete set sterrenkundeposters (6 posters), en de Posterset Sterrenkunde op school (2 posters).

Complete set sterrenkundeposters
Deze bijzondere set posters bestaat feitelijk uit drie sets van twee posters (Set 1 t/m 3, zie hieronder). De prijs per set is € 7,50 en voor alle drie de sets (dus zes posters!) € 17,50. Dat is excl. € 9,50 verzendkosten, ongeacht het aantal sets dat u bestelt.
LET OP: die complete set van zes posters is erg goedkoop. Losse sets zijn relatief veel duurder, ook qua verzendkosten.

De sets zijn:

Set 1 - Sterrenkunde
Twee posters, 50 x 70 cm

A. Alles beweegt! De bewegingen van Zon en Maan
Een overzicht van de belangrijkste bewegingen aan de hemel, waardoor wij de 'dag', het 'jaar', de seizoenen, maanfasen, zons- en maansverduisteringen e.d hebben.

B. De sterren
Alles over sterren: hun afmetingen, hun kleuren, hun temperatuur, hun helderheid.

Set 2 - Het zonnestelsel
Twee posters, 50 x 70 cm

A. Overzicht van het zonnestelsel
In vijf stappen bekijken we het gehele zonnestelsel, van het binnenste zonnestelsel (tot en met de Planetoïdengordel), het buitenste zonnestelsel (gebied van de grote planeten), de Kuipergordel, de Binnenste Oortwolk en de Buitenste Oortwolk. Alle belangrijkste objecten worden vermeld, met hun banen.

B. De leden van het zonnestelsel
Met veel vergelijkingen van de afmetingen van de leden van het zonnestelsel: de aardachtige planeten, de gasreuzen, de dwergplaneten, de satellieten en een groot overzicht van alle belangrijke objecten. Ook een overzicht van de zon en de acht planeten, met de afstanden op schaal.

Set 3 - Het heelal
Dubbelzijdig, ca. 40 x 100 cm; u ontvangt er twee zodat u beide kanten kunt gebruiken

A. Overzicht van het heelal
Aan een kant wordt een overzicht getoond van het heelal. Van het binnenste zonnestelsel uit gaan we steeds verder, via het hele zonnestelsel, de nabije sterren, de Orion-arm van de Melkweg, het hele Melkwegstelsel, de Lokale Groep, de Lokale Supercluster en nabije superclusters naar het hele heelal. 

Voorkant poster

B. Straling uit het heelal
Aan de andere kant zien we een volledig Elektromagnetisch Spectrum van 1 meter breed, naast allerlei interessante illustraties over elektromagnetische straling (zoals licht, infrarood etc.). Een serie foto's van het sterrenstelsel M81 (Grote Beer) van diverse (ruimte-) telescopen laat zien welke informatie astronomen uit opnamen in verschillende golflengtegebieden halen, en waarom al die verschillende telescopen belangrijk zijn.

Achterkant poster

Complete set van zes posters
Deze complete set van alle zes de posters geeft u een prachtig en volledig beeld van de sterrenkunde, ideaal voor scholen en sterrenwachten, en erg leuk voor thuis.

Posterset Sterrenkunde op school
Een nieuwe set van twee posters (formaat 50 x 70 cm) die speciaal zijn ontwikkeld voor kinderen tot en met 12 jaar, en dus erg geschikt zijn voor op de basisschool. Het zijn vereenvoudigde versies van de poster Alles beweegt! De bewegingen van Zon en Maan (uit Set 1) en van de twee posters uit Set 2 (Het zonnestelsel).

A. Alles beweegt!
Een overzicht van de belangrijkste bewegingen aan de hemel, waardoor wij de 'dag', het 'jaar', de seizoenen en de maand hebben. Dit zijn de basisbegrippen uit de sterrenkunde, en hebben een grote invloed op ons leven. Daarom is het erg belangrijk dat kinderen dat stuk sterrenkunde leren begrijpen.

Begeleidende tekst poster voor kinderen: Alles beweegt! (PDF)

B. Het zonnestelsel
In drie illustraties wordt een compleet overzicht gegeven van het zonnestelsel: een Familieportret (de belangrijkste 'leden' van het zonnestelsel op dezelfde schaal weergegeven), een Overzicht van het zonnestelsel (de opbouw van ons zonnestelsel in drie stappen) en het Zonnestelsel op schaal (de afstanden van de planeten tot de zon op schaal).

Begeleidende tekst poster voor kinderen: Het zonnestelsel (PDF)

Hieronder: de posterset voor basisscholen.