Shop: € 0,00
 

Veilig naar de zon kijken, met de eclipsbril en de gratis brochure 'Veilig zonnekijken'

 Eclipsbrilletjes

Wij hebben de eclipsbrillen standaard in ons programma. Om te bestellen, zie eclipsbrillen (iets naar beneden scrollen).
De afbeelding toont de voor- en achterzijde van onze eclipsbril, met op de achterkant ook de technische informatie (veiligheid!).
Voor meer over de eclipsbril, zie onderaan.

Brochure 'Veilig zonnekijken'

Je kunt hier onze gratis brochure Veilig zonnekijken downloaden.

Meer met je eclipsbril

Ook zonder verduisteringen is de eclipsbril goed te gebruiken. Vaak zijn er grote zonnevlekken te zien op de zon. De grootste zijn te zien met een eclipsbril! En dat kan dus altijd als het mooi zonnig is.
Als je wilt weten wanneer je zonnevlekken kunt zien ga dan eens naar de website SpaceWeather.com, Die website geeft informatie over alles dat met ruimteweer te maken heeft, ofwel de voortdurende stroom van geladen deeltjes van de zon (de zonnewind). Je ziet dan ook veel over bijv. poollicht en linksboven staat altijd een foto van de Solar Dynamics Observatory, een satelliet die zon goed in de gaten houdt. Die foto is altijd heel recent en toont eventuele zonnevlekken. Probeer maar eens te bepalen wat de grootte is van zonnevlekken die je net kunt zien.