Shop: € 0,00
 

Afluitdijk lichtmuseum?


Nee!!!

De Afsluitdijk is één van de laatste plekken in Nederland waar je de Melkweg nog kunt zien. Het Waddengebied is nog een plek waar je de Melkweg kunt zien! Terschelling heeft niet voor niets het eerste Dark Sky Park van Nederland! Dat gaat misschien veranderen…
Studio Roosegaarde wil (of wilde? Zie hieronder) de beroemde dijk omvormen tot een lichtmuseum! Zie deze link en de website van Esther Hanko, die de petitie is begonnen. De plannen zijn nog niet helemaal duidelijk maar via deze petitie willen we de minister en dhr. Roosegaarde vragen de duisternis te respecteren.

Als u het ook belachelijk vindt om door een 'kunstwerk' de natuur en het leven van de mensen in het Waddengebied zo te verstoren, teken dan op:
 
https://afsluitdijkdonker.petities.nl/
 
Maar Daan Roosegaarde van het bedrijf is geschrokken van de petitie, geeft aan voorstander te zijn van duisternis en heeft de petitie ondertekend! Een mooie geste maar toch vreemd voor iemand die vorig jaar ambassadeur van de Nacht van de Nacht campagne was...
Het geeft in elk aan wat de bevolking kan bereiken door actief protest aan te tekenen tegen bijvoorbeeld lichtverontreiniging. Zie de Leeuwarder Courant van 20 juli.