Shop: € 0,00
 

Nieuwe brochure - over de Ster van Bethlehem...


en het verhaal over de kalender

Dit is onze vierde brochure over een sterrenkundig onderwerp, over een onderwerp dat iedereen erg aanspreekt. Het is een brochure in dezelfde stijl en van dezelfde mooie drukkwaliteit als eerdere brochures (zie verder), en ook weer met acht pagina's.

Maar... wat heeft de Ster van Bethlehem met sterrenkunde te maken? Waar bijbelgeleerden, historici en taalkundigen de Ster naar het rijk der fabelen verwijzen, zoeken de astronomen al jaren naar een sterrenkundige verklaring voor die beroemde ster. Was het een komeet, een supernova, een samenstand van planeten? En waarom willen juist nuchtere natuurwetenschappers zo graag een verklaring vinden voor het fenomeen dat Mattheüs beschreef?
Deze brochure maakt veel duidelijk, maar uiteindelijk blijft de Ster van Bethlehem waarschijnlijk een mysterie. En misschien is dat ook maar beter.

Voor mij was het een mooie kans om, nu de kerstdagen naderen, de lezer wat te leren over wat de Ster als hemelverschijnsel geweest zou kunnen zijn, over mogelijke astronomische verklaringen zoals supernova’s en planeetsamenstanden. En over de ontwikkeling van onze kalender en tijdrekening.
Misschien heeft de Ster bestaan, misschien niet, maar als deze brochure enkele mensen aanzet om zich te verdiepen in die prachtige sterrenkunde, ben ik tevreden. En als één jongere erdoor besluit dat zij of hij wetenschapper wil worden, ben ik helemaal gelukkig!
 
Hoe kom je aan de brochure?
Deze brochure is gratis voor elke klant die iets via onze webshop bestelt, maar je kunt hem ook los bestellen via onze webshop voor 2 euro (excl. verzendkosten).

Wederverkopers kunnen hem inkopen voor € 1,25 per stuk.
Wij zijn ook geïnteresseerd om mee te werken aan speciale acties rond het onderwerp of de brochure!
 

Look inside
Hier een deel van de 8 pagina's.De brochures
Sinds enkele jaren geven we nu en dan een brochure uit over een sterrenkundig onderwerp. Het is begonnen met een over de Venusover­gang van 2012, Als Venus maar op tijd komt, als een eenmalige manier om het publiek te informeren over die bijzondere gebeurtenis (die helaas letterlijk in het water viel, maar dat is een ander verhaal).
We vonden het een leuke, eigen manier om reclame te maken voor onze producten. Lezers die mijn stijl leuk vonden zouden misschien ook eens kijken naar bijvoorbeeld onze boeken. Daarom volgden Bombardement van de aarde (over al het puin dat op onze planeet valt) en Kleine werelden van het zonnestelsel (over de bezoeken van ruimtesondes aan Ceres en Pluto, in 2015) en nu dus De Ster van Bethlehem en het verhaal van de kalender. We gebruiken het format trouwens ook voor gratis te downloaden en zelf te printen brochures, zoals Veilig zonnekijken (zie ook onder Nieuws), en gebruikshandleidingen van enkele producten.