Shop: € 0,00
 

Transparante kaarthouders voor zonnestelselkaartjes

PVC standaardjes om de kaartjes veilig en schoon op te stellen
Al sinds 2003 geven wij het unieke Zonnestelselmodel uit: een beknopte encyclopedie én schaalmodel van ons zonnestelsel in één. Hiermee kun je je eigen Planetenpad maken, waar en wanneer je maar wil.
Elders kun je lezen over hoe je gratis aanvullende kaartjes kunt downloaden om het schaalmodel helemaal up-to-date te houden. Er is ons vaak gevraagd hoe je de kaartjes schoon en droog kunt houden tijdens het gebruik. Zelf gebruiken wij daarvoor speciaal gemaakt PVC kaarthouders (displays) die de juiste vorm hebben om de kaartjes duidelijk te tonen. De volgende stap was deze kaartjes aan onze klanten aan te bieden.

Je kunt nu dus speciaal gemaakte PVC kaarthouders, of displays, bestellen om de kaartjes van het zonnestelselmodel (MDL-ZS) in op te stellen. Op die manier zijn de kaartjes beschermd tegen vocht en vuil. Ze zijn uiteraard ook geschikt voor de kaartjes die gratis gedownload kunnen worden op deze site.

We verkopen ze in twee sets: een van 16 stuks, een van 32 stuks en losse kaarthouders als er meer nodig zijn. De klant bepaalt zelf hoeveel van de extra kaartjes hij/zij wil gebruiken, maar met deze opzet verwachten we dat iedereen goed kan worden geholpen. Voor de sets, eventueel aangevuld met losse kaarthouders, wordt eenmalig € 9,50 in rekening gebracht voor de verzendkosten. Losse kaarthouders kunnen wel worden verzonden maar dat is even duur als een hele set...

De kaarthouders kunnen op een vlak oppervlak worden geplaatst, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Zo hebben wij ze voor onze 'show-versie' op houten blokjes gelijmd (met dubbelzijdig plakband). In die blokken hadden wij al gaten geboord tot halverwege het hout. In dat gat kan een lang stuk draadeind worden gestoken. Het andere eind van dat draadeind wordt in een groter blok hout gestoken, en dat is de grondplaat. Voor gebruik op minder vlakke oppervlakken, zoals de straat of een grasveld, hebben wij er extra gaten in geboord, door en door, waardoor penharingen kunnen worden gestoken. Het is geen kunstwerk, maar het werkt wel.

Voor bestellen zie: Transparante kaarthouders