Shop: € 0,00
 

Nieuwe cursus: Evolutie is overal!

Unieke, spectaculaire cursus!
Dit voorjaar organiseren wij de 11-delige cursus ‘Evolutie is overal’, met geweldige zeer deskundige sprekers. Het wordt een unieke cursus, waarin alle onderwerpen die met evolutie in de natuur te maken hebben aan bod komen. Hier is de poster.
 
Ook de evolutie van het leven!
Het wordt een cursus met een schitterend programma (zie hieronder). Naast de evolutie van het heelal, sterren en sterrenstelsels en het zonnestelsel, komt ook de evolutie van de sterrenkunde zelf aan bod, aan de hand van de sprongen voorwaarts die de wetenschap doormaakte door technische en intellectuele ontwikkelingen. En ons wereldbeeld, ons beeld van ‘het heelal’, is natuurlijk ook enorm geëvolueerd.
Maar het meest bijzondere aan de opzet die ik nu heb is dat de diverse stadia van de evolutie van het leven in (delen van) maar liefst zes lessen worden uitgelegd! Zo zal Ed van den Heuvel in zijn les over de evolutie van het heelal ook de vorming van de elementaire deeltjes en de eerste atomen en elementen behandelen. Henny Lamers legt in zijn les over de evolutie van sterren uit hoe de andere elementen en hun isotopen ontstonden. Martijn van Gelder vertelt over de vorming van complexe organische moleculen. Sam Gerrits zal het zowel over de evolutie van de aarde (de geologie) hebben als over de protobiotische ontwikkeling (het ontstaan van de celwand e.d.). Tessa Quax legt het ontstaan en de evolutie van ééncellig leven uit. De befaamde primatoloog Jan van Hooff zal de evolutie van complexe levensvormen voor zijn rekening nemen. Op mijn website zal ik later meer informatie geven over de sprekers, zoals dat hoort. 
Als gratis toegift geef ik aan het einde mijn lezing Kleine werelden van het zonnestelsel, waarin ook de nodige evolutie aan bod komt. Een groot voordeel is dat ik daarmee ook de mogelijkheid heb om tussentijds gemakkelijk te kunnen schuiven met de data, zelfs op de dag zelf, mocht een spreker op de geplande dag verhinderd zijn. Ik ben er immers toch altijd! 
 
Het programma (houdt dit in de gaten, i.v.m. wijzigingen)

6-mrt      prof.dr. Ed van den Heuvel                    Evolutie van het heelal
13-mrt    prof.dr Henny Lamers                            Sterren: van gaswolk tot zwart gat
19-mrt    prof.dr. Lex Kaper                                  De ontwikkeling van de observationele sterrenkunde
27-mrt    dr. Martijn van Gelder                            Evolutie van complexe organische moleculen
3-apr      ir. Sam Gerrits                                       Evolutie van de aarde (Geologie en protobiotische ontwikkeling)
10-apr    prof.dr. Tessa Quax                               Evolutie van leven - eencellig leven
17-apr    prof.dr. Jan van Hooff                            Evolutie van leven - vanaf complexe organismen
24-apr    drs. Tom Konijn & drs. Jip Matthijsse     Ontstaan en evolutie van het zonnestelsel
8-mei     prof.dr. Frank Verbunt                            Evolutie van ons wereldbeeld
15-mei   Rob Walrecht                                         Kleine werelden van het zonnestelsel
22-mei   prof.dr Henny Lamers                            Sterrenstelsels: bouwstenen van het heelal
 
 
Waar en wanneer?
De lessen zullen worden gegeven in Amersfoort, in maart, april en mei (1 en 29 mei uitgezonderd), op de woensdagavonden, behalve in de week van 20 maart, wanneer de les op dinsdag 19 maart is. De lessen zijn steeds van 20:00 tot 22:00 uur, met een pauze rond 21:00 uur.
De cursus wordt de meest spectaculaire cursus die ik ooit heb georganiseerd, Zoals de titel zegt is evolutie overal: de evolutie van het heelal, het zonnestelsel, van het leven. 

De kosten
De cursus kost 225 euro, koffie/thee/koekje inbegrepen. 
Voor dat bedrag wordt een factuur gestuurd (betalingstermijn 14 dagen).

Je kunt je nu opgeven, via info@walrecht.nl