Shop: € 0,00
 

Cursus Doe meer met je planisfeer

Voor iedereen die de planisfeer al denkt te kennen!

In onze grote cursus ‘Leer het heelal begrijpen!’ heeft de planisfeer een steeds grotere betekenis gekregen. Dat is omdat men het nu eenmaal leuk vindt om de sterren en sterrenbeelden te leren herkennen, maar óók omdat je met de planisfeer de ruimte om ons heen beter kunt leren begrijpen.
De doorgewinterde sterrenkundeamateur of sterrenkundige die de planisfeer veel gebruikt zal tóch zeer verrast zijn over wat de planisfeer allemaal te bieden heeft! Je leert namelijk mogelijkheden waarvan bijna niemand weet heeft. De cursus is om die reden altijd erg gezellig, want wat is er leuker dan samen op ontdekking te gaan?

Voor wie?
De korte cursus (of workshop) 'Doe meer met je planisfeer', van twee lessen van twee uur, is leuk en verrassend voor mensen met voldoende voorkennis over de hemelmechanica. Ook voor beginners is natuurlijk het erg leuk, maar dan is het aan te raden de cursus uit te breiden naar drie lessen.

Opzet cursus
De cursisten leren omgaan met de planisfeer en alle basismogelijkheden te benutten, met behulp van drie speciaal ontwikkelde sheets met vragen en opdrachten, die klassikaal worden behandeld voor een optimaal resultaat. Maar ook leer je, met speciale vragen en opdrachten, het driedimensionale karakter van de ons omringende ruimte te begrijpen, en de lijnen en cirkels die wij hebben bedacht (zoals ecliptica en hemelevenaar).
 
Het plezier dat de bezoeker heeft in het leren werken met de planisfeer, het leren begrijpen van alle mogelijkheden ervan en vooral ook de samenwerking tussen de cursisten die spontaan ontstaat, maakt de cursus tot een heel gezellig evenement en dus een groot succes. Deelnemers kunnen een eigen planisfeer meenemen, of er ter plekke een kopen.

Sterrenwachten, verenigingen en bedrijven die interesse hebben in deze cursus kunnen contact met ons opnemen via info@walrecht.nl.

Links: de nieuwe planisfeer voor Nederland en België


Hieronder: Rob legt de mogelijkheden van de planisfeer uit aan cursisten van de cursus 'Leer het heelal begrijpen' voor docenten. Het succes in die cursus leidde tot identieke cursussen voor ervaren amateurs en beginners.