NL | EN

Nieuwe brochure: Kleine werelden van het zonnestelsel

Vesta, Ceres en Pluto nader bekeken
Verkenning van de dwergplaneten
Eind 2014 brachten we de nieuwe gratis brochure 'De kleine werelden van het zonnestelsel' uit, over het bezoek in 2015 door aardse ruimteverkenners aan twee dwergplaneten.
Op 6 maart van dat jaar kwam de Dawn aan bij Ceres, de grootste planetoïde én dwergplaneet. Op 14 juli 2015 scheerde de New Horizons langs Pluto en zijn vijf manen. Beide dwergen begonnen eindelijk hun geheimen prijs te geven! Het zijn de belangrijkste werelden die sinds 1989 voor de éérste keer werden verkend en zo werd 2015 een topjaar voor het planeetonderzoek.
De brochure is nu natuurlijk achterhaald, maar bevat nog steeds veel interessante informatie.

Je kunt hem nu gratis downloaden: Brochure Kleinere werelden van het zonnestelsel

Boekje Kleine Werelden van het zonnestelsel
Hopelijk kan ik dit jaar starten met een boekje over de missies naar Vesta, Ceres en Pluto. Ik heb dat steeds uitgesteld omdat ik wacht op meer informatie, meer ontdekkingen, meer foto's die worden uitgebracht.
Dit boekje zullen we uitbrengen in het kader van updates van de al wat langer bestaande boeken van de serie Genieten van de sterrenkunde. Zo is het boekje De Oerknal en het uitdijend heelal een aanvulling op Genieten van het heelal, en wordt Kleine Werelden een update op Genieten van het zonnestelsel.